Oro Smykker

Pynt på tilværelsen


Her finder jeg selv inspiration

Her finder jeg selv inspiration

 

Inspiration er noget af det vigtigste når man arbejder med metaller som jeg gør. Her især i forhold til smykker.

Hvilke steder finder jeg så min inspiration? For det første så bruger jeg meget verden omkring mig. Når jeg kører bus eller tog, eller bare når jeg går rundt ude i verden. Nogle af de lande jeg har besøgt har givet mig stor inspiration til mit arbejde, og til når jeg skal finde på nye kreationer. Det kan ofte være super svært at skulle opfinde den dybe tallerken igen, og der er store krav til de smykker, der produceres og designes.

Nogle gange vælger jeg simpelthen at gå en tur, en lang tur, for at suge til mig. Jeg holder meget af at gå ved havet og er flere gange blevet inspireret i samme ombæring. Det kan være hvis jeg finder en flot klump rav, selvom det desværre er sjældent. Eller hvis jeg finder nogle flotte sten. naturen i sig selv er en stor inspirationskilde og jeg bruger den gerne. En tur i skoven er jeg heller ikke bleg for, og jeg nyder at gå rundt i naturen.

Skal jeg lave noget industrielt, måske et større og mere bombastisk smykke, så bruger jeg byen som inspiration, jeg går de steder hvor folk ikke nødvendigvis færdes mest, og der kan jeg finde rigtig meget inspiration.

Markeder er også et sted hvor jeg bliver inspireret. Det handler om at “ryste posen” så at sige, når man skal inspireres. På de forskellige markeder jeg har været på, har jeg både set på, men også købt en hel del smykker. Jeg har ikke købt dem for at gå med dem, men for at få inspiration. Mange smykker har deres helt egen historie, og kan jeg komme til det, falder jeg gerne i snak med sælgeren, som i øvrigt varierer lige fra en gammel dame til en ung mand. Ofte møder jeg også andre kulturer når jeg køber smykker, da det ikke nødvendigvis kun er en etnisk dansk person jeg køber af eller som jeg snakker med.

Hvad er din inspiration i dit virke? Arbejder du selv med smykker ligesom jeg, om duer amatør eller professionel er lige meget, del gerne din historie med mig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *